Renault va prezenta in toamna la salonul auto de la Sao Paolo un concept Sandero pick-up, iar recent deschisul centru de design din Brazilia va participa la un concurs pentru cea mai buna idee de facelift pentru Logan, scrie just-auto.com.

La centrul de design din Brazilia, 10 oameni lucreaza sub comanda lui Vincent Pedretti, unul din designerii Renault Koleos. Din echipa fac parte brazilieni, argentinieni si columbieni.

La salonul care va avea loc in octombrie la Sao Paolo, Renault va prezenta o versiune pick-up a modelului Sandero, sub forma de concept.

Patrick le Quèment, vicepresedinte pe design la Renault, a anuntat ca printre primele misiuni ale centrului brazilian se va nunara participarea la concursul pentru cea mai reusita idee pentru Logan-ul restilizat.

Renault va mai angaja oameni in Brazilia, pentru a fi construite diverse prototipuri. Studioul de design din Brazilia este al saselea pe care Renault il detine, dupa Paris, Barcelona, Seul, Bucuresti si Bombay, mai noteaza just-auto.

Despre varianta restilizata a Logan cei de la Dacia nu au dat informatii, insa diverse surse au indicat ca noul Logan va aparea in 2009, desi nici varianta 2008 nu ar fi exclusa. Logan a aparut in 2004 si a primit un facelift foarte discret in 2006.

Dacia Sandero a fost prezentata in martie la salonul auto de la Geneva si va fi lansata in iunie in Romania. Preturile vor fi cuprinse intre circa 7.000 euro si 9.500 de euro in tara, iar productia ar trebui sa ajunga in septembrie la 5-600 de masini pe zi.

Dacia Sandero va intra in productie la Mioveni in luna mai si preia motorizarile pe benzina (1.4 litri 75 CP si 1.6 litri 90 CP) si pe motorina 1.5 dCi 70 CP si 1.5 dCi 85 CP), care se gasesc pe alte modele ale gamei Dacia.

Platforma industriala de la Mioveni este cea de-a doua din cadrul grupului in care este produs modelul Sandero, dupa uzina din Curitiba (Brazilia), care fabrica Renault Sandero pentru Brazilia si Argentina. Din 2009 Sandero va fi produs si in Africa de Sud.