Ford ia in considerare posibilitatea de a vinde divizia Volvo, desi reprezentantii grupului american au negat in repretate randuri ca ar dori sa vanda compania suedeza, au declarat surse apropiate lui Alan Mulally, directorului general al grupului, potrivit The Wall Street Journal. De asemenea, Ford ar putea vinde si marca Mercury, care se confrunta cu dificultati financiare.

Alan Mulally a refuzat sa comenteze informatiile.

In plin proces de restructurare, constructorul american a renuntat deja la marcile Aston Martin, Jaguar si Land Rover. Ford, care a inregistrat pierderi de 2,7 miliarde de dolari in 2007 si 12,6 miliarde de dolari in 2006, a vandut cele trei marci pentru a se putea concentra asupra revilimentului operatiunilor din America de Nord.

Daca va vinde Volvo, preluata in 1998 pentru 6,45 miliarde de dolari, si Mercury, grupul american va ramane cu doar doua marci, Ford si Lincoln, precum si cu o participatie la Mazda Motor.

In cadrul amplului program de restructurare al grupului, Ford a derulat un proces de reducere a numarului de locuri de munca pe baza de voluntariat, in care s-au inscris 4.000 de angajati, jumatate din numarul avut in vedere. Grupul ar putea propune angajatilor un nou astfel de program, iar ulterior va recurge la concedieri. Din anul 2006 si pana in prezent, Ford a desfiintat 40.000 de locuri de munca.