General Motors ia in calcul lansarea unei masini care sa concureze cu Logan la pret, insa ca design sa fie mai atractiva si sa ofere spatiu interior semnificativ, pentru a fi pe gustul clientilor din pietele emergente, a spus Bob Lutz. vicepresedinte al General Motors, citat de The Wall Street Journal.

"Programul este in desfasurare", a spus Lutz, referindu-se la un automobil concurent pentru Logan. "Nu avem inca nimic de anuntat", a completat el.

Masina va concura cu Logan la pret, insa Lutz a spus ca ar trebui sa fie superioara ca stil. "Sper ca daca e sa incepem de la zero va fi cu mult mai atractiva decat acel model", a spus Lutz.

El a adaugat ca daca GM va decide sa construiasca un rival pentru Logan, se va acorda atentie sporita spatiului din interior, deoarece clientii din Europa de Est si Asia cauta, la preturi convenabile, masini "cat de mari posibile, chiar daca motorul este foarte mic".

Bob Lutz a vorbit si despre un alt proiect important al General Motors, vehiculul electric Chevrolet Volt in care compania are tot mai multa incredere ca va reusi sa-l aduca in productia de serie in 30 de luni.

Modelul va ajuta GM sa se conformeze standardelor tot mai stricte de emisii poluante impuse de guvernul american. Lutz spune ca daca modelul va putea fi produs din toamna lui 2010, GM va castiga un avantaj asupra concurentei si va putea sa elimine perceptia unora, cum ca General Motors este un dusman al mediului inconjurator.