Ferrari estimeaza ca va putea vinde anual in Romania circa 10 - 15 masini, iar automobilele vor fi livrate clientilor romani in 12 - 18 luni de la comanda, au spus pentru HotNews.ro reprezentantii Forza Rossa, partenerul Ferrari in Romania. Primul showroom al marcii italiene in Romania va fi inaugurat marti, in prezenta presedintelui Ferrari, Luca di Montezemolo.

Forza Rossa Center se situeaza pe DN1, vis a vis de Aeroportul International Henri Coanda. Suprafata pe care se intinde este de 2.800 mp. Investitia finala in acest proiect a fost de cinci milioane de euro.

Toate modelele Ferrari din gama, inclusiv cele care se fabrica in serie limitata, precum Ferrari 430 Scuderia, vor fi disponibile si pentru clientii din Romania.

"Clientul din Romania are acelasi statut ca oricare client Ferrari din lume. Perioada de asteptare este intre 12 si 18 luni. Conceptul actual de comenzi se numeste ONE to ONE si reprezinta o masina 100% personalizata la dorinta clientului", spun reprezentantii Forza Rossa.

In acest moment sunt inmatriculate in Romania aproximativ 60 de masini Ferrari.

In mai 2007, presedintele AutoItalia, Herbert Stein, declara in presa ca societatea pe care o conduce urmeaza sa deschida primul showroom Ferrari din Romania. Declaratia sa a fost taxata de Biroul de Presa al companiei Ferrari, care a precizat - prin intermediul unui comunicat de presa - ca declaratiile lui Stein sunt neadevarate, reprezentantul celebrului producator auto in Romania fiind o cu totul alta companie, in speta Forza Rossa.

Compania Forza Rossa este detinuta de Ion I. Bazac (47.5% din actiuni), Camelia Bazac (5% din actiuni) si de societatea Central Europe Finance Holding SA (CEFIN Holding), inregistrata in Luxemburg, cu 47,5% din actiuni.

Ferrari a vandut anul trecut 6.500 de masini pe plan mondial, in crestere cu 14% fata de 2006, iar cifra de afaceri a urcat la 1,66 miliarde euro. Cresterea a fost sustinuta de modelele F430 si 599 GTB Fiorano.