Ferrari si-a propus ca peste circa patru ani sa ajunga sa vanda in tara noastra 50 de masini anual, a spus presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, prezent marti la inaugurarea oficiala a primei reprezentante a marcii italiene in Romania. In Romania exista in prezent 60 de masini Ferrari cu numere romanesti si alte 17 cu numere straine.

Reprezentantul Ferrari in Romania este compania Forza Rossa, care a primit 30 de comenzi pana in prezent.

"Este o zi istorica pentru Ferrari, deoarece deschidem prima reprezentanta in Romania. (...) In 3-4 ani sper sa putem ajunge sa vindem 40-50 de masini in Romania, dar pentru noi nu cifrele sunt importante", a spus presedintele Ferrari.

El a adaugat ca Ferrari a ales sa intre in Romania oficial din mai multe motive. Primul ar fi numarul tot mai mare de romani pasionati care s-au aratat interesati de marca italiana pe internet. Un alt motiv e legat de relatiile foarte bune pe care firmele romanesti le au cu cele italiene si traditia comerciala dintre cele dou tari.

Reprezentanta Ferrari, situata in apropierea aeroportului Otopeni, a fost deschisa prin intermediul partenerului oficial al marcii in Romania, compania Fotza Rossa. Investitia s-a cifrat la cinci milioane de euro.

Ioan Bazac, presedintele Forza Rossa, a explicat faptul ca firma pe care o conduce are contract cu Ferrari din aprilie 2007, iar de atunci au fost livrate 10 masini. In prezent exista 30 de comenzi, dar masinile nu au fost livrate. Timpul de asteptare variaza intre 16 si 18 luni. El a precizat ca cei care cumpara un Ferrari sunt in general persoane cu varste intre 25 si 40 de ani, avocati si persoane care vin din ambientul financiar-bancar.

Ferrari a vandut anul trecut circa 6400 de masini pe plan mondial, piata americana fiind cea mai importanta.