C-Crosser, primul SUV Citroen, este disponibil in Romania cu preturi cuprinse intre 27.300 si 35.800 euro. Clientii vor putea alege intre doua versiuni de motorizare si trei versiuni de echipare, a anuntat producatorul.

Pretul noului C-Crosser variaza intre 27.276 euro (TVA inclus), pentru C-Crosser 2,4i 170 CP (benzina) nivel de echipare X si 35.841 euro cu TVA inclus pentru C-Crosser 2,2 HDi 160 CP (motorina) nivel de echipare Exclusive.

In ceea ce priveste siguranta pasiva, C-Crosser este echipat cu 6 air-bag-uri, centuri de siguranta ancorate in 3 puncte, pretensionate pirotehnic si dotate cu limitator de efort pentru randurile 1 si 2 de scaune si cu fixare isofix pentru instalarea scaunelor de copii pe locurile laterale din randul al doilea.

C-Crosser a fost prezentat in premiera la Bucuresti la salonul auto din toamna trecuta.

C-Crosser este produs in Japonia, la uzina Mitsubishi de la Mizushima, alaturi de SUV-ul Peugeot 4007 si noul Mitsubishi Outlander. Cele doua masini franceze sunt construite pe platforma lui Outlander.

PSA Peugeot Citroen a anuntat ca de la inceputul lui 2009 productia masinilor C-Crosser si 4007 destinate Europei va fi mutata la fabrica NedCar din Olanda. La aceasta uzina e produs in prezent modelul Colt al Mitsubishi, iar din august se va adauga si Outlander. In Olanda se va ajunge la o productie anuala de 30.000 de unitati pentru Outlander si 25.000 de unitati pentru SUV-urile franceze, In Japonia vor mai fi produse anual circa 6.000 de unitati din cele doua modele Peugeot si Citroen.

Citroen are in Romania 15 dealeri, iar anul acesta si-a propus in total sa vanda 7.500 de automobile. Anul trecut in Romania s-au vandut peste 4.900 de automobile Citroen, dintre care aproape 3.700 au fost autoturisme, iar restul vehicule comerciale. Per total, compania a avut circa 1,3% diun piata auto romaneasca. In Europa anul trecut s-au vandut peste 940.000 de masini Citroen, marca avand 5,9% din piata, in timp ce Peugeot a avut 6,9% din piata.

In Romania vanzarile Peugeot au fost anul trecut de peste trei ori mai mari decat cele ale Citroen.

Compania Citroen Romania a devenit la 1 iulie 2007 importatorul marcii in tara. Pana la acea data, marca a fost reprezentata in Romania exclusiv de catre importatorul general Automotive Trading Services (ATS). In Romania anul acesta au mai fost lansate doua modele: C4 sedan si vehiculul comercial Nemo.