Minivan-ul Fiat Fiorino, al patrulea vehicul comercial din gama Fiat, este disponibil de astazi si pe piata romaneasca, a anuntat importatorul AutoItalia. Masina produsa in Turcia costa intre 10.000 si 13.200 euro, cu TVA inclus.

Realizat de Fiat impreuna cu Tofas Group, si urmand sa fie comercializat in peste 80 de tari, noul Fiorino are o lungime de 3,86 m, un volum util de 2,5 m³ si 1,5 m lungime interna. Prin rabatarea scaunului pasager, volumul acestuia poate fi extins la 2,8 m³ si lungimea la 2,5 m.

Sarcina utila ajunge la 610 kg. Fiorino este echipat cu motoare Euro 4, pe benzina - 1.4 73 CP si diesel - 1.3 Multijet 75 CP, propulsor ce asigura un consum mixt de 4,5 l/100km si care face ca noul Fiorino sa parcurga 1.000 de km cu un singur plin.

Vehiculul este, de asemenea, disponibil in varianta Combi, ce poate asigura depotriva transportul de marfuri si persoane, dispunand de patru locuri si o capacitate de incarcare de 293 kg.

Pretul de pornire este de 9.990 Euro TVA inclus. In dotarea standard sunt incluse ABS + EBD, airbag sofer, servodirectie, volan reglabil, scaun sofer cu reglare longitudinala si reglare spatar, doua usi posterioare batante. Cea mai scumpa varianta costa 13.200 euro.

Pentru anul 2008, tinta de vanzari este de 250 de unitati in tara.

Gama de vehicule comerciale usoare Fiat mai cuprinde modelele Ducato, Doblo Cargo si Scudo.

Fiorino e produs la fabrica unde Fofas realizeaza modelele Peugeot Bipper si Citroen Nemo. Cei trei producatori au colaborat si la dezvoltarea unor vehicule comerciale de clasa mare (Fiat Ducato, Citroen Jumper si Peugeot Boxer) dar si pentru van-urile compacte Fiat Scudo, Citroen Jumpy si Peugeot Expert.