Dacia va face un facelift modelului Logan MCV (break), disponibil pe piata din 2009, cand va fi lansata si masina de tip Sport Utility Vehicle (SUV), pana atunci gama constructorului urmand sa fie completata cu Sandero si Logan Sedan restilizat, informeaza Mediafax.

"Dacia va face un facelift la Logan MCV, lansarea fiind prevazuta in aceeasi perioada in care va fi lansat si SUV-ul, nu mai devreme", au declarat, miercuri, agentiei Mediafax, surse din industria auto.

Directorul comercial al Dacia, Renault si Nissan in Romania, Jacques Daniel, declara la sfarsitul lunii februarie ca Automobile Dacia va lansa un model SUV (Sport Utility Vehicule) anul viitor, construit pe platforma Logan sau pe una usor modificata.

Pe mai mai multe site-uri au fost deja postate fotografii din interiorul uzinei, care ar prezenta varianta restilizata a Logan MCV (break).

Potrivit unor surse din piata auto, care nu au confirmat sau infirmat existenta vreunui automobil Dacia MCV restilizat, constructorii auto realizeaza modele si versiuni restilizate cu mai mult timp inainte de lansarea oficiala pe piata.

Directorul general al grupului Renault in Romania, Francois Fourmont, a declarat marti ca urmatorul model pe care il va lansa Dacia va fi Sandero, in iunie, urmat de varianta restilizata a Logan Sedan, si ca in saptamanile urmatoare se va decide daca vor fi produse in serie versiuni restilizate pentru celelalte modele din gama Dacia, respectiv Logan MCV (break), Logan VAN (furgon) si Logan Pick-Up (camioneta).

Capacitatea de productie instalata a Dacia ar trebui sa creasca in acest an la 350.000 de unitati pe an, urmand sa ajunga la 400.000 de unitati pe an in 2009, dupa investitii de peste 300 de milioane de euro facute de Renault. Productia efectiva din acest an ar trebui sa depaseasca 310.000 unitati.

Cu 230.000 de vehicule comercializate anul trecut, Dacia a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 17,4% fata de 2006. In Romania au fost vandute anul trecut 102.062 de unitati, in scadere cu 5,2% fata de 2006, cel mai bine vandut model fiind Logan Sedan.

Dacia a raportat pentru 2007 un profit net de 442,34 milioane lei (132,54 milioane euro), in urcare cu 17,2% fata de exercitiul financiar anterior, la o cifra de afaceri de 6,93 miliarde lei (2,07 miliarde euro), mai mare cu 24,8%.

Promotor.ro si informatiiauto.ro sunt doua dintre site-urile care au publicat fotografii cu MCV restilizat.