Grupul Renault va incepe la finele anului viitor productia berlinei bicorp Sandero si la uzina din Moscova, unde de trei ani este produs si Logan, scrie Forbes.

Sandero va fi produs la uzina Avtoframos din Moscova, unitate care la anul va ajunge la o productie de 160.000 de unitati pe an, dublu fata de acum.

Sandero e produs in Brazilia de la finele anului trecut, iar tinta de vanzari pentru anul in curs este de 40.000 de unitati in tara sud-americana. Livrarile in Romania vor incepe la finalul lui iunie, iar preturile masinii vor fi cuprinse intre circa 7.000 si 9.500 de euro.

Dacia Sandero va fi disponibila in Romania cu o garantie de un an si jumatate, in limita a 100.000 de kilometri, in timp ce in alte state va avea trei ani de garantie, tot pana la 100.000 de kilometri, motivul acordarii unui interval mai scurt pe plan local fiind legat de costuri.

Renault a demarat productia modelului Logan in Rusia in aprilie 2005, la uzina Avtoframos, dupa o investitie de 230 milioane euro facuta in colaborare cu municipalitatea Moscovei.

Avtoframos este prescurtarea de la "Automobile Franta Moscova" si a luat fiinta in 1998, ca joint-venture intre Renault si orasul Moscova. In acest moment, constructorul francez are o participatie de 93% in compania mixta la care municipalitatea Moscovei detine restul de 7%. Avtoframos produce pe liniile de asamblare modernizate ale producatorului Moskvich care a dat faliment in 2002.