Grupul Renault va inaugura saptamana viitoare la Bucuresti centrul Renault Design Europa Centrala, al saselea astfel de centru pe care grupul il detine pe plan mondial. Centrul e parte a proiectului Renault Technologie Roumanie (RTR) la care in prezent lucreaza circa 2.000 de oameni, jumatate in Capitala, jumatate la Pitesti. La inaugurare vor particpa, Patrick le Quement, Director Design Industrial Renault si primul ministru Calin Popescu Tariceanu.

Centrul din strada Pitar Mos va fi inaugurat in 30 mai. RTR nu a dat informatii despre numarul de angajati ai centrului si nici despre proiectele de acolo.

Studioul de design din Romania este al saselea pe care Renault il detine, dupa Paris, Barcelona, Seul, Sao Paolo si Bombay, Cel mai nou centru inaugurat este cel din Brazilia, in aprilie 2008, cu 10 angajati.

Noul centru de design e parte a proiectului Renault Technologie Roumanie (RTR) ,centrul de Inginerie Regionala al Renault ce are ca misiune dezvoltarea de proiecte de vehicule si de mecanica, fabricate in uzinele din zona Euromed(Europa Orientala, Rusia, Magreb, Turcia) sau destinate pietelor din aceasta regiune. In prezent, RTR are in lucru mai multe proiecte de vehicule, in colaborare cu ingineria centrala a Renault, iar pe termen lung va deveni centrul de referinta pentru ansamblul vehiculelor dezvoltate pe platforma Logan.

Echipele Renault Technologie Roumanie vor fi amplasate in trei localitati. La Bucuresti sunt birourile de studii, la Pitesti sunt concentrate serviciile de inginerie pentru uzinele de vehicule si mecanica, iar la Titu un centru de incercari, care isi va incepe activitatea in acest an. In prezent la RTR sunt angajati circa 2.000 de oameni, repartizati aproape egal intre Bucuresti si Pitesti.