Citroen va lansa in Romania, in a doua jumatate a lunii iunie, vehiculul comercial Berlingo, care va fi disponibil si in varianta pentru transport de pasageri, au declarat oficialii companiei, citati de Mediafax.

Preturile pentru noul model vor fi comunicate in apropierea momentului lansarii.

Noul Berlingo pentru pasageri poate fi echipat cu pana la sase airbag-uri, cele pentru sofer si pasager facand parte din dotarea standard. Masina poate fi dotata optional cu ESP (sistem electronic de control al stabilitatii) cuplat cu ASR (sistem antiderapaj).

Sistemul ABS, care permite invartirea rotilor in caz de franare puternica si, implicit, controlarea traiectoriei vehiculului, face parte din dotarea standard, alaturi de un alt echipament care aprinde automat luminile de avarie in cazul unei franari de urgenta.

Noul Berlingo destinat transportului de persoame poate fi echipat de asemenea cu sistemul cruise control (care permite mentinerea unei viteze constante, fara actionarea pedalei de acceleratie) si cu senzori de parcare.

Modelul este construit pe acelasi tren de rulare ca modelul C4 Picasso.

Tinta de vanzari a Citroen pentru acest an, in Romania, este 6.000-6.500 unitati, in conditiile in care estimarile de la inceputul anului plasau obiectivul la 7.500 unitati.

Anul trecut au fost livrate 5.000 de vehicule Citroen in Romania.

Citroen a deschis o reprezentanta pe piata locala la 1 iulie 2007, pana la acea data autovehiculele marcii fiind importate si comercializate de firma ATS (Automotive Trading Services), detinuta de premierul Calin Popescu Tariceanu. ATS a vandut 4.194 unitati Citroen in 2006, cu 20% mai multe fata de cele 3.511 unitati comercializate in 2005.