Saptamanalul Newsweek Polska a scris ca Daimler a ales Polonia pentru constructia unei fabrici de automobile si va investi 800 milioane euro, intr-o localitate de langa granita cu Germania. Reprezentantii Daimler au spus pentru Hotnews.ro ca Daimler nu a luat inca o decizie si ca tot ce se scrie sunt pure speculatii.

Newsweek Polska scrie ca fabrica ar urma sa fie construita in localitatea Ujazd, nu departe de granita cu Germania. Unitatea ar trebui sa se intinda pe 22 de hectare, sa inceapa activitatea in 2010 si sa aiba 3.000 de angajati.

Newsweek Polska scrie ca orasul polonez a fost in concurenta cu Clujul, dar Daimler va anunta oficial decizia finala in iunie, mai scrie saptamanalul.

Pe de alta parte, oficialii Daimler, contactati de Hotnews.ro, au fost foarte transanti si sustin ca Daimler nu a luat nici o decizie privind locul unde va fi fabrica si nici nu se pune problema sa fi ales Polonia. Restul sunt doar speculatii, mai spun cei de la Daimler.

Sunt deja patru luni de cand se scrie despre locurile unde Mercedes ar putea deschide fabrica. S-a vorbit de Cluj, de Cugir, de Campulung, iar mai nou era data ca sigura zona Timisoarei. Polonia a fost prezentata mereu ca fiind principala concurenta pentru Romania, dar a intrat in joc si Serbia.