Dupa X3, X5 si proaspatul X6, BMW a confirmat ca gama "X" va cuprinde inca o masina, mai mica, ce se va numi X1, va iesi pe piata probabil in 2010 si, spun surse citate de worldcarfans, va costa cam 32.000 de euro.

SUV-ul compact BMW X1 va fi mai mic decat Mercedes B klasse, va imprumuta motorizarile seriei 1, componente de la seria 3 si va beneficia si de propulsorul de 306 CP. Germanii au anuntat ca masina va fi produsa la fabrica din Leipzig, unde in prezent se fac 700 de masini pe zi, seria 1 si seria 3.

Noul SUV BMW X1 va imparti platforma cu primul SUV Mini. Germanii investesc in Leipzig 100 milioane euro pentru modernizarea fabricii.

BMW isi va modifica strategia de productie si va muta productia viitoarei generatii X3 din Europa, in SUA, la fabrica Spartanburg, unde ies de pe liniile de asamblare modelele X5 si X6.

SUV-ul compact al BMW ar putea concura cu un un SUV Audi mai mic decat Q5, model ce ar putea fi vandut sub numele Q1, va dispune de platforma lui Volkswagen Tiguan si ar trebui sa iasa in iunie 2010, scria recent revista britanica Autocar.