Dacia va lansa oficial in aceasta seara berlina bicorp Sandero, al cincilea model al gamei. Astazi vor fi anuntate preturile pentru fiecare versiune de motorizare si echipare, insa e de asteptat ca acestea sa fie intre 7.000 si 9.500 de euro. Lansarea este una importanta si va influenta piata locala datorita volumelor de vanzari asteptate, de ordinul zecilor de mii de unitati pe an.

Cei de la Dacia au declarat ca in viitor nu ar fi exclus ca vanzarile Sandero sa le depaseasca pe cele ale Logan sedan in Romania. Anul trecut, Logan sedan a fost cea mai vanduta masina pe plan national, cu aproape 77.000 de clienti, dintre care circa jumatate au ales versiunea de motorizare 1,4 litri 75 CP. Logan MCV s-a vandut in circa 18.000 de unitati, cel mai cautat propulsor a fost diesel-ul de 1,5 litri 70 CP, ales de peste jumatate din cumparatorii break-ului.

Primele livrari ale Sandero vor fi facute spre sfarsitul acestei luni. In Franta modelul a fost deja lansat, iar preturile variaza intre 7.800 si 10.900 euro, in medie cu 300 de euro mai mult decat Logan.

Sandero are 4,02 metri lungime, este produsa de la finele anului trecut in Brazilia, de anul acesta in Romania, in timp ce la anul va intra in productie in Rusia si Africa de Sud.

Al cincilea model din gama Dacia preia motorizarile pe benzina (1.4 litri 75 CP si 1.6 litri 90 CP) si pe motorina 1.5 dCi 70 CP si 1.5 dCi 85 CP), care se gasesc pe alte modele ale gamei. Motorul diesel de 70 cai putere are emisii de dioxid de carbon de 120 g/km.

Pe internet au aparut de cateva saptamani numeroase informatii despre brosura Sandero. Conform acestora, masina va avea initial, in oferta doar doua propulsoare, pe benzina: 1.4 MPI cu 75 CP si 1.6 MPI cu 90 CP, iar diesel-urile vor veni spre finalul anului. S-a scris ca noul model va fi disponibil in cinci versiuni de echipare, iar in "standard" va dispune de dotari precum ABS si airbag pentru sofer. Clientii vor avea de ales dintre opt variante de culori metalizate.