Dacia a lansat marti seara, in Romania, hatchback-ul Sandero, pentru care se pot face comenzi incepand de miercuri. Preturile variaza intre 6890 de euro si 9850 de euro cu TVA inclus. Modelul este disponibil in cinci versiuni de echipare, iar producatorul spune ca prin Sandero Dacia se va adresa "unui public mai tanar si clientelei feminine".

Modelul e in prezent disponibil doar cu motorizarea pe benzina de 1.4 si 1.6 litri. Versiunile diesel urmeaza sa fie lansata mai tarziu, fara a se preciza momentul. Versiunea de baza, cea mai ieftina, este echipata cu motor de 1.4 litri, 75 cp si dispune de airbag sofer, ABS si AFU (asistenta la franare de urgenta).

Cea mai scumpa versiune de echipare a lui Sandero, Prestige, dispune de motorul 1,6 litri, 90 cp si la pretul de 9850 de euro are jante din aluminiu, volan si maneta-schimbator de viteza imbracate in piele, geamuri electrice spate si radio-cd cu mp3.

Livrarile incep la sfarsitul lunii iunie.

Motorizarea diesel - la anul

Modelul e oferit cu trei ani garantie sau 100 de mii de kilometri, iar intervalul de service este de 20 de mii de km. Francois Fourmont, presedintele operatiunilor Grupului Renault in Romania, a spus pentru HotNews.ro ca motorizarile diesel pentru Sandero vor veni abia la anul, din cauza limitarilor la capacitatile de productie. El nu a dorit sa dea cifre legate de obiectivul de vanzari, motivand ca de fiecare data cand le-a dat asteptarile au fost depasite.

Dacia va lansa modelul Sandero in tarile occidentale in acest an, urmand apoi sa intre cu el si pe pietele din nordul Africii si Turcia.

Berlina bicorp Sandero, al cincilea model Dacia, are 4,02 metri lungime. Modelul a inceput sa fie produs in Brazilia anul trecut, in Romania productia a inceput in 2008, iar la anul Sandero va fi asamblat si in Rusia si Africa de Sud.

Romanii reprezinta 45 dintre inginerii care au lucrat la proiect. Investitia specifica pentru fabricatia modelului se ridica la 147 milioane euro.

Trei versiuni interimare

In afara de versiunea de top si cea de baza, noul model este disponibil in alte trei versiuni de echipare, Ambiance, Preference si Laureate.

  • Ambiance poate fi comandata la un pret de 7350 euro pentru motorul de 1.4 si 7750 euro pentru 1.6 si are, in plus fata de varianta de baza, iluminare portbagaj, comanda reciclare aer si calandru cu bandou superior in culoarea caroseriei.
  • Versiunea Preference costa intre 8050 euro si 8450 euro si dispune in plus de radio-CD, geamuri electrice fata, inchidere centralizata cu telecomanda, directie asistata hidraulic si airbag pasager.
  • Versiunea Laureate, cu preturi intre 8950 si 9350 are printre altele proiectoare de ceata, computer de bord, aer conditionat manual, volan reglabil in inaltime si bancheta rabatabila.