Producatorii de camioane Scania (Suedia), controlat de grupul german Volkswagen, si MAN (Germania), unde VW detine cel mai mare pachet de actiuni, nu vor fuziona, deoarece este necesara pastrarea ambelor marci pe piata, a declarat presedintele firmei suedeze, Leif Ostling, citat de Reuters.

MAN a lansat o oferta de peste 10 miliarde de euro la finele anului 2006 pentru preluarea Scania, pe care a retras-o ulterior, in urma unor proteste ale companiei suedeze si ale grupului Volkswagen. Reprezentantii VW au spus atunci ca grupul german doreste o tranzactie amiabila, care sa includa, eventual, si propria divizie de camioane.

"Fiecare brand are propria baza de clienti, ceea ce inseamna ca ambele companii trebuie sa isi pastreze identitatea actuala. Am derulat mai multe proiecte cu MAN, care nu au dat rezultatele la care ne asteptam. Intr-unul dintre acestea, cooperarea s-a dovedit a fi mai scumpa", a afirmat Ostling, intr-un interviu pentru cotidianul suedez Svenska Dagbladet.

Presedintele VW si MAN, Ferdinand Piech, a spus ca o fuziune a MAN si Scania ar aduce sinergii de un miliard de euro.

Ostling, care s-a opus de la inceput ofertei MAN, a aratat ca viziunea lui privind o preluare este impartasita de conducerea Volkswagen. Mandatul lui la conducerea Scania a fost prelungit recent pana in 2012.

Sursa: Mediafax