BMW a prezentat un exercitiu de design cu totul deosebit, conceptul GINA, o masina de doua locuri cu caroserie din matarial textil, extrem de flexibila, usor de montat si capabila sa-si schimbe forma. Dupa ce acum cateva luni au aparut stiri despre un supercar din lemn, BMW spune ca si textilele pot servi drept caroserie, desi pare imposibil.

BMW a inceput constructia conceptului GINA Light Visionary Model pornind de la ideea ca o caroserie nu trebuie sa fie neaparat din metal. Trebuie facut ceva deosebit, si-au spus germanii, si au prezentat un concept cu o caroserie din material textil care imbraca o structura metalica mobila, un schelet metalic cu o serie de articulatii ce pot schimba forma automobilului.

Seful de design al BMW, Chris Bangle, spune ca o caroserie din material textil are avantajele ei. Se poate modifica, e mai usoara, se poate confectiona din materiale pentru a caror fabricatie se consuma putina energie. GINA inseamna geometrie, forme si o modalitate infinita de a le combina.

Spre exemplu, asa cum se poate vedea si in filmulet, pe timpul zilei farurile pot fi acoperita de caroseria extrem de flexibila, iar noaptea, cand este nevoie de ele, sa fie din nou descoperite, prin plierea usoara a invelisului textil.

Un astfel de concept nu va fi produs in serie, dar, mai in gluma mai in serios, ne putem intreba daca el trebuie calcat cu fierul sau dus la curatatorie?.