Constructorul japonez de automobile Mitsubishi Motors a anuntat, marti, ca ar putea incheia un parteneriat cu grupul francez de profil PSA Peugeot Citroen, in sectorul proiectarii, dezvoltarii si productiei dei trenuri de rulare pentru masini propulsate electric, scrie Reuters.

Cei doi constructori analizeaza optiunile de colaborare pe aceasta piata, inclusiv posibilitatea ca Mitsubishi sa livreze baterii, motoare si alte componente catre Peugeot. Studiile de fezabilitate pentru aceasta intelegere vor fi incheiate in luna decembrie, a spus purtatorul de cuvant al companiei japoneze, Fumio Nishizaki.

"PSA poate impartasi expertiza in domeniul vehiculelor electrice, deci acordul este un castig pentru ambele companii", a declarat el.

O alianta intre constructorul japonez si cel francez ar fi prima de acest fel si ar putea crea un precedent pentru intelegeri similare, pe masura ce companiile din industria auto sunt presate sa produca vehicule nepoluante, pentru a proteja mediul si a lupta impotriva incalzirii globale.

Totodata, vehiculele cu motoare electrice ar putea deveni produse folosite in masa, pe fondul cresterii preturilor la combustibili fosili. Mitsubishi este unul dintre pionierii din acest sector si intentioneaza sa comercializeze un automobil propulsat 100% electric pana in 2010.

Cele doua grupuri au decis recent sa faca o companie mixta in Rusia, unde se vor produce SUV-uri in 2011.

Sursa: Mediafax