Miliardarul Kirk Kerkorian si-a marit participatia la Ford la 6,49% si este pregatit sa ajute companie printr-o “infuzie de capital”, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. De asemenea, Kerkorian ar putea propune companiei americane o serie de “strategii de afaceri”, intr-un moment in care producatorul de autovehicule incearca sa elimine pierderile inregistrate in Statele Unite.

Informatiile au aparut la doua zile dupa ce directorul executiv al Ford, Alan Mulally si presedintele executiv, Bill Ford, s-au intalnit cu Kerkorian pentru a discuta planul de revenire pe profit al companiei.

Kirk Kerkorian, care investeste de multa vreme in industria auto, a detinut pana acum 5,5% din actiunile Ford. Familia Ford detine o participatie de 3% insa controleaza 40% din drepturile de vot, datorita unei clase separate de actiuni create in 1956, cand compania a fost listata.

Anul trecut, Kerkorian s-a oferit sa cumpere marcile de lux Jaguar si Land Rover, detinute la momentul respectiv de Ford.

Constructorul american este prezent in Romania, unde a cumparat 72,4% din capitalul uzinei Automobile Craiova contra sumei de 57 milioane de euro.