Grupul Renault a amanat cu un an lansarea masinii Dacia Sandero pe piata britanica, astfel ca modelul va fi in showroom-urile Regatului Unit la finele lui 2009, scrie revista Autocar. Sandero cu volan pe dreapta trebuia sa fie prezentat luna viitoare la salonul de la Londra, iar cateva luni mai tarziu trebuia sa apara la dealerii Renault.

Sandero cu volan pe dreapta va fi produs la Pitesti, insa inceperea productiei acestei versiuni a fost amanata, spune Renault, din cauza cererii pentru varianta clasica, cu volan pe stanga. Modelul va fi vandut sub sigla Dacia in Marea Britanie, iar preturile vor porni de la 7.500 de lire (circa 9.500 euro).

Autocar scrie ca amanarea lansarii este o lovitura pentru cei 100 de dealeri Renault UK, care sunt nemultumiti de vanzarile noii Laguna si sperau ca venirea Sandero sa revitalizeze parcursul marcii Renault, ale carei vanzari au scazut cu 13,5% in primele cinci luni in UK.

Sandero concureaza cu modele de la Kia, Hyundai si Chevrolet, iar dealerii Renault sunt putin frustrati pentru ca la finele anului viitor Dacia va concura si mai abitir cu aceste marci, lansand si un SUV, care insa va fi, cel putin la inceput, lansat pe alte piete, nu in UK.

Hatchback-ul Sandero a fost lansat in Romania, iar incet, incet, intra si pe celelalte piete europene. Motorizarile diesel vin la anul, iar in cateva luni ar putea intra pe piata si o versiune GPL.

Vechea berlina (1310) si break-ul au fost comercializate in Marea Britanie, sub numele Dacia Denem, iar in variantele de top dispuneau de jante din aliaj si geamuri electrice. Si pickup-ul a fost prezent pe meleaguri britanice sub numele Shifter. Denem era vanduta sub sloganul "The Very Acceptable Dacia Denem", (Extrem de acceptabila (ca pret) Dacia Denem. Masina a fost vanduta intre 1982 si 1984 in UK.

Tot in Regatul Unit s-a vandut si modelul ARO 10 sub numele Dacia Duster, intre 1985 si 1993.