Vanzarile de masini straine importate si asamblate in Rusia au crescut, in perioada ianuarie – mai 2008, cu 48% fata de perioada similara din anul precedent. Aceste date au fost publicate, la sfarsitul saptamanii trecute, de Comitetul producatorilor de autoturisme al Asociatiei mediului de afaceri european in Rusia si au fost citate de Nezavisimaia Gazeta.

Cele mai populare modele raman Ford Focus, Chevrolet Lacetti si Renault Logan. Lideri printre producatori se evidentiaza Chevrolet, Hyundai, Ford si Toyota. In opinia expertilor, piata rusa a automobilelor continua sa creasca, dar oferta nu va reusi sa tina ritmul cu cererea, motiv pentru care se vor pastra si cozile la unele din modele straina de masini.

Din ianuarie pana in mai, precizeaza Nezavisimaia gazeta, in Rusia au fost vandute 855.472 automobile de marci occidentale, provenite atat din import, cat si asamblate pe teritoriul tarii. In 2007, cresterea acestor vanzari a fost de 640.000 de bucati pe ansamblul celor 12 luni, comparativ cu 2006 – de la 1,02 milioane la 1,64 milioane de bucati.