Ford a purtat discutii exploratorii cu Renault pentru a-i vinde Volvo, dar totul a esuat din cauza neintelegerilor legate de pret, scrie Reuters, care citeaza surse apropiate discutiilor. Companiile nu au confirmat cele spuse de sursa.

Cele doua parti au discutat din nou recent, dar au avut intalniri si toamna trecuta, tot pe aceeasi tema, mai scrie agentia.

Oficialii Ford au discutat despre vinderea Volvo si cu Dongfeng Motor Group, cel de-al treilea producator auto chinez, conform acelorasi surse. Mark Truby, purtatorul de cuvant al companiei Ford, nu a comentat aceste afirmatii si a spus ca Volvo nu este de vanzare.

“Am anuntat anterior ca Volvo nu este de vanzare si ca Ford vrea sa imbunatateasca rezultatele financiare ale companiei”, a spus Truby.

Un oficial Dongfeng a declarat ca o eventuala achizitie a Volvo nu a fost discutata de catre consiliul director al companiei, insa nu exclude posibilitatea existentei unor discutii informale cu filiale ale Dongfeng.

Analistii au spus ca Ford, care a inregistrat pierderi ce depasesc 15 miliarde de dolari in ultimii doi ani, ar avea nevoie de fonduri suplimentare.

Ford a vandut deja Aston Martin, Jaguar si Land Rover. Volvo a fost cumparata in 1999, pentru 6,45 miliarde dolari. Compania a avut pierderi de 151 milioane dolari in primul trimestru al anului.