Seat mizeaza pe vechea generatie a modelului Ibiza, pe Leon, Cordoba si pe noua Ibiza pentru a-si atinge obiectivele de vanzari stabilite pentru 2008, respectiv comercializarea a 5.500 de automobile, in crestere cu 11% fata de nivelul de anul trecut, dupa o scadere de 5% in primele cinci luni, scrie Mediafax.

"Avem toate resursele pentru a atinge tinta pe care ne-am propus-o pentru acest an, aceea de 5.500 de masini. Cu toate acestea, evolutia imprevizibila a pietei in ultimele luni a demonstrat ca a face previziuni exacte in privinta evolutiei vanzarilor este un lucru destul de dificil in momentul de fata", a declarat, joi, directorul marcii Seat in Romania, Bogdan Militaru.

El a adaugat ca vanzarile vor fi sustinute de vechea generatie Ibiza, precum si de modelele Leon si Cordoba. In plus, noua generatie Ibiza, lansata pe 26 iunie, si noua Ibiza in trei usi, care va fi disponibila din toamna, vor avea un aport in aprecierea vanzarilor.

Militaru a mai spus ca repozitionarea vechii generatii a Seat Ibiza, printr-un pret mai mic la varianta standard, ar putea impulsiona livrarile acestui model, disponibil acum in doua variante de echipare, Fun si Exclusive.

Modelele Seat disponibile in Romania sunt Ibiza, Leon, Cordoba, Altea, Altea XL, Altea Freetrack, Toledo, Alhambra si noua generatie Ibiza. In toamna, urmeaza sa fie lansata noua Ibiza in trei usi, iar anul viitor un sedan denumit Exeo.

In primele cinci luni ale anului, Seat a inregistrat vanzari in scadere cu 5%, la 1.590 unitati, insa livrarile din iunie au redresat marca.

Astfel, in intervalul ianuarie-iunie, Seat a livrat 2.234 unitati in Romania, in crestere cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, recuperand pierderea de volume.

In 2007, Seat a vandut in total in Romania 4.917 de unitati, in crestere cu 27,2% fata de cele 3.864 automobile livrate in 2006.

Constructorul spaniol va avea pana la finele acestui an 22 de complexuri auto integrate in Romania, fata de cele 20 existente in prezent. Pana la sfarsitul anului 2012 Seat va avea 30 de dealeri la nivel national.

Marca spaniola Seat este importata de Porsche Romania, care are in portofoliu si marcile Volkswagen, Skoda, Audi, Porsche si Volkswagen Vehicule Comerciale.