James May si Richard Hammond, prezentatori ai emisiunii britanice auto Top Gear, au refuzat sa-si reinnoiasca intelegerile cu BBC, deranjati ca starul emisiunii, Jeremy Clarkson, a primit un contract extrem de consistent, iar ei raman pe plan secund, scrie The Guardian.

La BBC exista temerea ca echipa Top Gear s-ar putea rupe, iar situatia este grava, spun sursele citate de cotidianul englez. Negocierile s-au blocat dupa ce colegii lui Clarkson au refuzat sa semneze noile contracte, solicitand salarii mai apropiate de cel al simbolului emisiunii. Cei doi nu mai vor sa accepte statutul de rezerve, iar unul, sau chiar ambii, ar putea parasi emisiunea, mai spune sursa.

Clarkson a semnat luna trecuta un nou contract consistent despre care se crede ca ii da dreptul sa obtina si o parte din profitul emisiunii Top Gear care are un succes urias, iar SUA si Australia realizeaza propriile versiuni.

Desi e de inteles ca cei doi vor salarii apropiate de Clarkson, se pare ca BBC le-a pus in vedere faptul ca statutul de vedete se datoreaza postului la care activeaza, iar daca ar pleca, profilul media le-ar fi afectat.

La inceputul saptamanii, BBC Trust a criticat Top Gear pe motiv ca May si Clarkson au aparut intr-o editie filmata aproape de Polul Nord, consumand gin in timp ce conduceau.