Automobilul compact Chevrolet Cruze, care va inlocui Lacetti, va fi prezentat in toamna la salonul auto de la Paris, iar in prima parte a anului viitor ar trebui sa ajunga si in Romania, au spus pentru Hotnews.ro reprezentantii General Motors.

Masina va avea circa 4,60 metri lungime si ofera spatiu pentru cinci pasageri. Noul model va fi construit in mai multe fabrici, printre care se numara Ohio (SUA) si St Petersburg (Rusia).

Presa a publicat poze spion cu modelul si a scris ca va dispune de propulsoare cu puteri de 120 si 140 CP, insa informatiile nu sunt complete.

Noul Chevrolet Cruze va fi disponibil pe pietele europene in primavara anului 2009, urmand sa fie apoi lansat si pe alte piete mondiale.

Cruze este construit pe asa - numita platforma Delta a General Motors, pe care vor fi construite masini precum viitorul Opel Astra, Saab 9-3 si vehiculul electric Chevrolet Volt. La anul va exista si o versiune cu volan pe dreapta Cruze, pentru Marea Britanie.

Anul trecut in Romania s-au vandut peste 13.000 de masini Chevrolet. Aveo a fost cel mai vandut model, cu peste 8.200 de clienti, urmat de Spark cu circa 3.300. Lacetti a fost ales de peste 900 de clienti.