Hatchback-ul Sandero, lansat in Romania luna trecuta, va intra pe piata din Rusia in a doua parte a anului 2009. Initial masinile vor proveni din Romania, insa spre finele anului viitor Renault va incepe productia masinii in Rusia, la fabrica Avtoframos unde de trei ani se produce Logan, scrie agentia rusa de presa RIA Novosti.

Masina va fi disponibila atat cu motoare diesel, cat si pe benzina. In Romania, Sandero e in prezent disponibila doar pe benzina, iar diesel-ul vine in 2009.

Uzina rusa isi va dubla in 2009 capacitatea, ajungand la 160.000 de masini pe an si va continua asamblarea berlinei Logan, care in Rusia e vanduta sub sigla Renault.

In prima parte a acestui an vanzarile Renault in Rusia au avansat cu 25%, pana la 56.000 de unitati, dintre care 41.000 au fost Logan. Francezii au 74 de dealeri in 61 de orase rusesti.

Renault a demarat productia modelului Logan in Rusia in aprilie 2005, la uzina Avtoframos, dupa o investitie de 230 milioane euro facuta in colaborare cu municipalitatea Moscovei.

Avtoframos este prescurtarea de la "Automobile Franta Moscova" si a luat fiinta in 1998, ca joint-venture intre Renault si orasul Moscova. In acest moment, constructorul francez are o participatie de 93% in compania mixta la care municipalitatea Moscovei detine restul de 7%. Avtoframos produce pe liniile de asamblare modernizate ale producatorului Moskvich care a dat faliment in 2002.