Un tribunal din Torino le-a interzis chinezilor de la Great Wall sa aduca pe continent automobilul mini GWPeri, pe motiv ca seamana izbitor de mult cu Fiat Panda, scrie Automotive News.

Fiat a dat in jdecata Great Wall atat in Italia, cat si in China, cu scopul de a impiedica vanzarea masinii in Uniunea Europeana si in China. Italienii spun ca masina chinezeasca e o "clona" a lui Panda.

Pe 16 iulie, un tribunal din Torino a dat dreptate celor de la Fiat si a spus ca la modelul GWPeri doar sigla e diferita fata de masina Fiat.

Tribunalul a mai decis ca Great Wall ar trebui sa plateasca 15.000 de euro amenda pentru prima masina GWPeri importata in Europa, iar daca va continua sa incalce decizia va fi nevoita sa plateasca 50.000 de euro pentru fiecare automobil adus pe continent.

Avocatii Great Wall vor face apel, iar in China justitia nu a dat inca o decizie, dar masinuta se vinde deja acolo.

Masinile Great Wall se vand si in Romania din 2006. In primul an s-au vandut putin peste 60, iar anul trecut spre 300 (SUV-ul Hover CUV), desi initial prognozele importatorului au fost mult mai mari. In primul semestru din 2008 vanzarile n-au mers prea grozav, scazand cu 30% fata de prima jumatate a anului trecut.