Renault va opri pentru cel putin 20 de zile productia la fabrica din Douai, unde sunt produse masini Scenic si Megane, din cauza prognozelor care indica o scadere a vanzarilor marcii in Europa, scrie Automotive News.

Renault a negociat cu sindicalistii, iar fabrica va fi inchisa cel putin 20 de zile din perioada iulie - noiembrie a acestui an, din cauza scaderii cererii pentru masinile pe platforma Megane. Renault a produs anul trecut circa 270.000 de MPV-uri Scenic si alte 40.000 de masini Megane la uzina unde lucreaza 5.400 de oameni.

Uzina va fi oricum inchisa intre 22 octombrie si 12 noiembrie, perioada care coincide cu vacanta scolara de toamna, dar si cu doua sarbatori nationale.

Producatorul spune ca vanzarile Megane au scazut si din cauza asteptarii create in randul clientilor de faptul ca in octombrie, francezii vor prezenta la Paris o versiune restilizata a modelului Megane.

Francezii anuntasera saptamana trecuta ca in septembrie vor inchide pentru o saptamana fabrica din Sandouville, Franta, din cauza vanzarilor sub asteptari pentru modelul Laguna. Surse citate de Automotive News spun ca uzina va fi inchisa si in octombrie, pentru cel putin trei zile.

In primele sase luni ale acestui an vanzarile de masini Renault in Romania au scazut cu 21%, pana la circa 10.900 de unitati. Vanzarile de Clio au scazut cu 24%, iar cele de Megane cu 26%.