Romcar va continua sa reprezinte marca Ford in Romania pana in luna iulie a anului 2010, aceasta decizie fiind luata de comun acord, in urma discutiilor purtate intre reprezentantii Ford Motor Company si Romcar, se arata intr-un comunicat al importatorului. Dupa aceasta data, distributia si vanzarea produselor si serviciilor Ford in Romania vor fi preluate si gestionate direct de catre Ford Motor Company.

Aceasta strategie este conforma celei implementate si in alte tari europene unde Ford detine unitati de productie.

"In noul context, incepand cu 1 august 2010, distribuitorii si reparatorii autorizati Ford isi vor putea continua activitatea in coordonarea si supervizarea directa a Ford Motor Company, pe baza noilor contracte incheiate direct cu Ford", se mai arata in comunicatul companiei.

In perioada urmatoare, reprezentantii celor doua companii vor elabora in comun un plan detaliat de actiune, menit sa asigure o tranzitie cat mai usoara pentru toate partile implicate, plan ce va fi comunicat in ultimul trimestru al acestui an.

Romcar este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992 si aduce pe piata 14 modele Ford, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. In prezent, reteaua companiei cuprinde 37 de showroom-uri si 37 de ateliere de service autorizate.

In primele sase luni ale acestui an, Ford a vandut in Romania 12.078 de autovehicule, ceea ce corespunde unei cote de piata de 6,8%.

Anul trecut, vanzarile Ford in tara noastra au urcat cu 69%, pana la peste 21.700 de unitati, iar cota de piata a marcii a ajuns la 9,3% din piata de import. Fiesta si Focus au fost cele mai vandute modele, cu peste 6.700 de unitati fiecare.