Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a repartizat, pana la data de 30 iulie, un numar de 489.500 de roviniete matca-cupon, noul model, cu o valabilitate de o zi, o saptamana si o luna, se arata intr-un comunicat al institutiei. Aceste roviniete au fost distribuite catre Petrom, OMV Romania, MOL Romania, Rompetrol Downstream si Speedy Driver.

De asemenea, incepand de vineri, noile modele de roviniete se pot procura si de la subunitatile CNADNR din Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov si Constanta

Ceilalti distribuitori care detin stocuri din vechiul model de roviniete (roviniete ecuson), respectiv Posta Romana, Scala Assistance, UNTRR, DRDP Bucuresti si DRDP Iasi, vor continua eliberarea acestora pentru a acorda utilizatorilor posibilitatea achizitionarii de roviniete cu valabilitate de un an. Eliberarea noilor roviniete in aceste puncte va incepe din data de 11 august.

Rovinietele ecuson vor fi retrase pana pe 8 august de la distribuitorii care au inceput vineri comercializarea rovinietelor matca-cupon, iar pana la 18 august vor fi retrase si de la ceilalti distribuitori. Rovinietele ecuson ramase vor fi eliberate, pana la epuizare, de catre Agentia de Control si Incasare Giurgiu.

Eltronis a semnat la 3 iulie un contract cu CNADNR pentru furnizarea de roviniete matca-cupon. In baza acestui contract, CNADNR urmeaza sa achizitioneze in acest an, pe baza de comanda, 12 milioane de roviniete matca – cupon, din care noua milioane de roviniete matca – cupon cu valabilitate de cu o valabilitate de o zi, o saptamana si o luna si trei milioane de roviniete matca – cupon cu valabilitate de un an.

Pana in data de 3 august, firma va livra doua milioane de roviniete din noul model cu valabilitate de 1, 7, 30 de zile si 12 luni.