UE da unda verde "masinilor vorbitoare"
"Decizia Comisiei este una decisiva pentru atingerea scopului UE de a reduce accidentele rutiere. Transmitand mesajele urgente cat mai repede posibil catre cei aflati in trafic este un aspect crucial", a declarat Viviane Reding, comisarul european pentru telecomunicatii.
Reding a mai adaugat ca 24% din timpul acordat condusului in UE este petrecut in blocajele rutiere si poate costa economia europeana 80 de miliarde de euro pana in 2010. "Salvand timpul pierdut prin noile vehicule "inteligente" vom putea economisi si bani", a declarat oficialul.
Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a subliniat faptul ca decizia va da "unda verde" producatorilor auto sa inglobeze noile sisteme in viitoarele masini, dar ca nu va obliga pe niciun cetatean UE sa achizitioneze noua tehnologie odata ce va fi disponibila pe piata.
Un scenariu tipic pentru utilizarea acestor sisteme ar fi cand o masina traverseaza o portiune de drum alunecoas si transmite un avertisment vehiculelor aflate in vecinatate. De asemenea, sistemul va permite centrelor de management al traficului sa infromeze soferii despre posibilele probleme aparute pe sosele si sa ofere solutii si rute alternative, transmitand informatia unui transmitator fix de pe marginea drumurilor care o va pasa mai departe autovehiculelor care trec pe langa el.
Desi nu s-a specificat o data anume cand acest sistem va fi disponibil, surse din cadrul Comisiei spera ca sistemul sa fie implementat pana in 2010-2011, scrie Breibart.com

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
In procesul de elaborare am descoperit ca este periculos ca masinile sa comunice una cu cealalta.
Pentru ca se pot construi dispozitive de inducere intentionata in eroare a altor masini si de a crea ambuteiaje. Sa un mai vorbim ca termenul de "hacking"
va capata o noua ramura.
cea mai buna implementare este cea in care un satelit gestioneaza astfel de detalii si un masinile comunicand intr-o retea virtuala seriala.