Compania Mahindra - Renault, care produce Logan-ul cu volan pe dreapta in India, a lansat modelul si in Nepal, ca parte a planului de a exporta masina in alte tari din zona, noteaza Reuters. Vanzarile berlinei nu au mers prea grozav in India, din cauza pretului mare al carburantilor care-i determina pe clienti sa se orienteze spre masinile mai mici.

Mahindra - Renault va vinde Logan in tara himalayana prin compania Agni Inc care comercializeaza in prezent masini si tractoare Mahindra. Nepal e prima tara in care Logan-ul indian este exportat, insa planul este ca expansiunea sa cuprinda alte tari vecine Indiei, dar si piete din Africa unde se cer masini cu volan pe dreapta.

Logan va fi disponibil cu motorizarea de 1,4 litri benzina si 1,5 litri diesel.

Mahindra a vandut in India 6.000 de masini din aprilie si pana in prezent, scadere cu 26% fata de perioada similara a anului trecut. La scadere au contribuit mai multi factori: cresterea pretului benzinei, concurenta tot mai puternica dar si cresterea dobanzilor la credite.

Nepal are ceva mai mult de jumatate din suprafata Romaniei si o populatie de 30 de milioane locuitori. Conform nationmaster.com, in Nepal sunt noua masini la mia de locuitori. Datorita reliefului muntos, avionul este cel mai la indemana mijloc de transport intre orasele importante, iar tara are sub 10.000 de km de sosele.