General Motors a prezentat primele fotografii si informatii oficiale despre Cruze, inlocuitorul lui Chevrolet Lacetti, care urmeaza a fi lansat in Europa in martie 2009 iar in prima jumatate a aceluiasi an ar trebui sa ajunga si in Romania. Cel mai puternic motor va fi un diesel de 150 CP, iar automobilul va fi o "masina mondiala" pentru General Motors, care o va asambla pe mai multe continente.

Modelul va fi prezentat in premiera mondiala la salonul auto de la Paris in octombrie.

Masina va fi disponibila in Europa cu doua motoare pe benzina: 1,6 litri 112 CP, 1,8 litri 140 CP si un turbodiesel de 2 litri 150 CP. Va fi disponibila optional si transmisia automata.

Masina va avea circa 4,60 metri lungime si ofera spatiu pentru cinci pasageri. Noul model va fi construit in mai multe fabrici, printre care se numara Ohio (SUA) si St Petersburg (Rusia). In Asia, masina va fi vanduta sub sigla Daewoo, scrie Motor Authority. In SUA, unde modelul va inlocui masina Chevrolet Cobalt, productia va incepe in 2010.

Cruze este construit pe asa-numita platforma Delta a General Motors, pe care vor fi construite masini precum viitorul Opel Astra, Saab 9-3 si vehiculul electric Chevrolet Volt. La anul va exista si o versiune cu volan pe dreapta, pentru Marea Britanie. Partea de inginerie a lui Cruze a fost realizata in Germania, iar designul in Coreea de Sud, la GM Daewoo.

Anul trecut in Romania s-au vandut peste 13.000 de masini Chevrolet. Aveo a fost cel mai vandut model, cu peste 8.200 de clienti, urmat de Spark cu circa 3.300. Lacetti a fost ales de peste 900 de clienti.