Renault a prezentat primele fotografii si detalii despre primul automobil derivat din Sandero. Stepway este un crossover - SUV de oras cu garda la sol mai ridicata si pozitie de condus inaltata. Va fi lansat in octombrie in Brazilia si apoi in Argentina. Ramane de vazut daca SUV-ul Dacia, care va fi lansat peste un an si ceva, va fi identic cu masina braziliana.

Dezvoltat in special pentru nevoile pietei braziliene, Sandero Stepway se adreseaza, spun francezii, clientilor sofisticati care vor o masina de oras ce-i poate scoate in evidenta.

Stepway are garda la sol mai inalta decat Sandero hatchback, dispune de bare cu spoiler integrat pe plafon, calandrul este diferit iar pozitia de condus e mai inalta, stil 4X4 sau monovolum. Nu s-a pomenit nimic despre tractiunea integrala.

Renault spune ca masina e foarte buna in "jungla urbana", in Brazilia va fi lansat cu un motor de 1,6 litri 112 CP pe biocombustibil, in timp ce in Argentina va beneficia de un diesel. In Brazilia e oferita garantie de trei ani/100.000 km.

Masina e construita la uzina din Curitiba, unde se fabrica atat berlina Logan, cat si Sandero. Renault a lansat Sandero pe piata braziliana cu sase luni inaintea Romaniei si a vandut 18.500 de unitati din acest model in primul semestru in tara sud-maericana.