Proiectul masinii de 2.500 de dolari e in pericol din cauza fermierilor indieni care spun ca li s-au luat ilegal proprietatile
Lansarea e una dintre cele mai asteptate in industria auto, desi se vorbea de intrarea lui Nano in Europa peste ceva timp. Acum nu mai e sigur nici momentul lansarii in India. Asta pentru ca din cauza protestelor, conducerea Tata Motors a amenintat ca va renunta la constructia masinii la fabrica din Singur, daca protestele nu inceteaza. Asta ar insemna anularea unor investitii de 350 milioane dolari si pierderea a 3.000 de locuri de munca.
Mii de demonstranti au blocat drumurile de acces catre fabrica aflata la 30 de km de Calcutta. Autoritatile au trimis 4.000 de politisti si au pus tunurile cu apa pe pozitii, de frica izbucnirii unor violente. Protestatarii au spus ca vor inceta doar cand guvernul statului West Bengal va inapoia cei 400 de acri de teren confiscati de la fermieri. O astfel de miscare ar afecta grav unitatea de productie.
Tensiunile mocnesc de doi ani in zona, pe fondul acuzatiilor aduse guvernului comunist al statului West Bengal cum ca a acaparat ilegal pamanturile micilor fermieri din zona, pentru constructia fabricii Tata.
Un lider din opozitie i-a incurajat pe demonstranti sa asedieze pe termen nelimitat fabrica. Fermierii nu au acceptat niciun fel de compensatii de la stat. Chiar si daca productia nu va fi mutata, tulburarile din zona risca sa amane lansarea comerciala a masinii de la care se asteapta enorm, intr-o tara in care 45 de milioane de oameni au motociclete.
Analistii spun ca misiunea celor de la Tata e tot mai grea, mai ales ca materiile prime s-au scumpit in ultima vreme si indienii ar trebui sa produca 400.000 de Nano pe an ca sa faca profit. Planurile sunt de numai 250.000, dar oricum cei de la Tata spun ca asteapta profit pe termen mediu, nu de la inceput.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU