Sandero Stepway, model crossover - SUV lansat de Renault in America de Sud, nu va fi produs nicaieri sub sigla Dacia si nu va avea tractiune integrala nici macar in Brazilia sau Argentina, au spus pentru HotNews.ro reprezentantii Dacia. Modelul recent lansat de Renault nu prefigureaza in niciun fel SUV-ul Dacia care va fi lansat spre finele anului 2009, au mai spus cei de la Dacia.

Renault a prezentat vineri in Brazilia un nou model, Sandero Stepway, care fata de hatchback, are garda la sol mai inalta, pozitie mai ridicata de condus si bare pe plafon cu spoiler incorporat. Dezvoltat in special pentru nevoile pietei braziliene, Sandero Stepway se adreseaza, spun francezii, clientilor sofisticati care vor o masina de oras ce-i poate scoate in evidenta. Totusi, masina braziliana nu are tractiune integrala si nici nu va avea, spun cei de la Dacia.

Ei adauga ca modelul este gandit exclusiv pentru nevoile pietelor sud-americane, unde astfel de modele de mici dimensiuni cu garda la sol mai inalta sunt foarte cautate, dovada ca se vand bine masini precum Volkswagen CrossPolo. Masina este disponibila cu motor pe bio-combustibil 1,6 litri 112 CP, tipic pietei din Brazilia. E de mentionat ca Renault nu foloseste cuvantul SUV in descrierea lui Stepway ci spune ca e o varianta "Urban Sport" de Sandero

Cei de la Dacia spun ca Stepway nu prefigureaza modelul crossover-SUV pe care marca il va lansa la sfarsitul anului viitor.

Dacia SUV 2009 - informatii limitate

Informatii, dar si poze spion mai mult sau mai putin indoielnice cu viitorul crossover - SUV Dacia au aparut de la inceputul anului, iar producatorul a confirmat in primavara ca spre finele lui 2009 va scoate pe piata un astfel de model, care ar deveni al saselea membru al gamei.

Cei de la Renault au confirmat in iunie ca masina va avea si tractiune integrala si au mai spus ca cei care au vazut schite cu proiectul au ramas placut surprinsi de cum arata masina.

Despre pret nu stim ma nimic, doar speculatii se pot face, fie ca va porni de la 10.000 de euro, fie ca va trece de 15.000 de euro, clar ca modelul va fi totusi cu cateva mii de euro mai ieftin decat SUV-urile coreene.