Vanzarile Skoda in tara nu vor mai creste in anii urmatori, marca se va mentine la o cota de 8 - 8,5% din piata
"Ne vom plafona in jurul cotei de 8%, vom merge impreuna cu piata, nu ma astept sa mai crestem. Deja am ajuns intr-un palier, ne-am definitivat pozitia si variatii mari de cota de piata nu vor fi, in jur de 8 - 8,5%, cam pe acolo ne vom plasa pe viitor", a spus brand-manager-ul Skoda.
Situatia pe piata s-a schimbat, avansul urias din anii trecuti devine istorie "Nu ma mai astept sa avem cresteri de 20 - 30%, cred ca piata s-a maturizat deja si s-a sjuns la un nivel, plus masinile second-hand, plus taxa de poluare, sunt mai multi factori care ne influenteaza", mai spune Vlad Rusu.
Anul trecut s-au vandut peste 23.000 de masini Skoda, crestere de aproape 15%, in timp ce pentru anul in curs se asteapta 26.000 de vehicule, avans de 10%. Pana in prezent, vanzarile marcii cehe sunt cu 15% peste cele din 2007, dar seful Skoda Romania spune ca in trimestrul al patrulea vanzarile nu vor fi superioare celor din perioada similara a lui 2007.
Skoda are 31 de showroom-uri, la anul se vor deschide patru - cinci, iar in 2012 se va ajunge la peste 40.
Din 1998 si pana in prezent s-au vandut in Romania circa 100.000 de masini Skoda noi, dintre care 32.000 au fost din prima generatie Octavia, 23.000 din a doua generatie, iar 19.000 au fost Fabia.
Noul Superb si Yeti, cele mai interesante noutati Skoda in viitor
La jumatatea lui septembrie vine in Romania noua generatie a modelului de varf de gama Superb, pentru care se estimeaza vanzari de 800-900 de unitati in primul an si circa 1.000 anual apoi. Pentru Romania nu s-au comunicat preturile, insa in Germania masina costa intre 23.000 euro si 38.000 euro, in functie de motorizare.
Pe de alta parte, in a doua jumatate a lui 2009 vine pe piata noul SUV Yeti, care a fost prezent sub forma de concept la salonul auto Bucuresti in 2005. Vlad Rusu nu crede ca va exista concurenta directa cu SUV-ul pe care si Dacia il va lansa pentru ca marcile sunt privite diferit de clienti.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi