Desi in trimestrul al doilea a avut pierderi de peste 15 miliarde dolari, General Motors crede ca va reusi sa se redreseze si sa revina pe profit in doi ani, a declarat vicepresedintele companiei, citat de BBC.

In ultimele 18 luni General Motors a pierdut 57,5 miliarde dolari, din care numai in ultimul trimestru au fost 15,5 miliarde dolari. Producatorul va inchide fabrici si va face disponibilizari pentru a lupta cu criza creata de conjunctura economica si de cresterea preturilor combustibililor.

Vicepresedintele GM, Bob Lutz, crede ca daca programul de reducere a costurilor va functiona bine, iar vanzarile de masini isi vor reveni, General Motors ar putea trece pe profit in 2010. Totusi, el a adaugat ca GM pierde bani pe toate tipurile de vehicule comercializate, iar in prezent e greu de spus cand isi va reveni piata, mai ales ca situatia e neclara.

Lutz a precizat ca pretul masinilor mai mici si mai economice va creste, odata cu cresterea cererii pentru ele. Marea problema a GM este ca vanzarile masinilor de dimensiuni mari sunt in cadere libera, iar gama GM se bazeaza pe astfel de vehicule.

Pentru a-si mai reveni, General Motors se gandeste sa vanda marca de masini de teren Hummer, pe care o detine de zece ani. De ea sunt interesate companii rusesti, indiene si arabe, dar nimic nu este inca sigur in privinta viitorului Hummer.