AutoItalia Group, importatorul marcii italiene Lancia in Romania, va lansa pe piata locala, la inceputul lunii noiembrie, modelul Delta, care a obtinut recent cinci stele de siguranta la testele EuroNCAP, a anuntat, luni, AutoItalia.

"Masina ar putea fi lansata oficial in Romania la sfarsitul lunii octombrie, insa este foarte probabil sa incepem comercializarea modelului la inceputul lunii noiembrie. Vom comunica pretul si versiunile de echipare in apropierea momentului lansarii", au declarat, luni pentru Mediafax, oficialii AutoItalia.

Lancia Delta a obtinut cinci stele la testele de siguranta EuroNCAP in urma a 80 de teste de impact realizate de inginerii Lancia. Printre dotarile care au contribuit la obtinerea acestui rezultat se numara cele sase airbag-uri, aflate in dotarea standard, tetierele anterioare active, sistemul Isofix (pentru fixarea scaunelor speciale pentru copii) si sistemul ESP (Electronic Stability Program).

Prima generatie a compactei Lancia Delta a fost produsa intre 1979 si 1994. Cea de-a doua generatie Delta a fost fabricata intre anii 1993 si 1999.

Cea de-a treia generatie a modelului vine dupa aproape zece ani de la incetarea productiei Lancia II.

In primele sapte luni ale acestui an au fost livrate 23 de automobile Lancia in Romania, in crestere fata de cele 16 unitati vandute in intervalul ianuarie-iulie al anului trecut.

Vanzarile AutoItalia Group, care importa marcile Fiat, Fiat Vehicule Comerciale (LCV), Alfa Romeo, Lancia, Maserati si SsangYong, au crescut, anul trecut, cu 56,3%, la 16.338 de unitati, de la 10.452 de vehicule in 2006.

Pentru acest an, AutoItalia Group a fixat o tinta de vanzari de aproximativ 20.000 de unitati, cu peste 20% mai mult decat in 2007.

Sursa: Mediafax