Producatorul auto italian Fiat a lansat miercuri un nou automobil pentru pasageri, denumit Fiorino Qubo, derivat din vehiculul comercial usor Fiorino, masina care va fi disponibila in Romania din prima parte a anului viitor, informeaza Mediafax.

Fiorino Qubo poate fi echipat cu doua motoare, unul pe benzina si unul pe motorina, preturile in majoritatea statelor europene fiind cuprinse intre 12.500 si 14.000 de euro, inclusiv TVA. Potrivit oficialilor AutoItalia, importatorul Fiat in Romania, este posibil ca preturile pe plan local sa fie mai mici decat cele anuntate de producator.

Propulsorul pe benzina, de 1,4 litri, dezvolta 73 CP, iar cel diesel, de 1,3 litri, are 75 CP. Aceste motoare vor putea fi comandate cu doua versiuni de echipare, Active si Dynamic.

Pentru ambele motorizari reviziile tehnice periodice se vor realiza la fiecare 30.000 de kilometri.

Prin noul model lansat, miercuri, in Sardinia, Italia, Fiat vrea sa atraga clientii de vehicule mici de familie cum ar fi Renault Modus si Nissan Note, precum si clientii de masini compacte (clasa C).

Tinta de vanzari la nivel mondial este de 20.000 de unitati pe an in primul an de comercializare. Primele piete in care va patrunde modelul sunt Franta, Austria si Ungaria, urmand ca apoi Fiorino Qubo sa fie introdus in aproape toate statele europene.

.

Anul trecut divizia de automobile a grupului Fiat a inregistrat venituri de 26,8 milioane de euro, in crestere cu 13,1% fata de 2006.

Grupul Fiat este reprezentat in Romania de importatorul AutoItalia, care aduce marcile Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Maserati, Fiat Vehicule Comerciale, precum si brandul coreean SsangYong si motocicletele japoneze Honda.