Renault incepe joi lucrarile de constructie a centrului de testari de la Titu, unde vor fi incercate masini si piese construite de producatorul din Hexagon. Centrul, parte a proiectului Renault Tehnologie Roumanie (RTR), va fi inaugurat joi in prezenta presedintelui Basescu dar si a premierului Tariceanu. Terenul de la Titu are 330 de hectare, iar lucrarile vor fi gata peste circa un an.

La Titu, Renault a reabilitat doua cladiri ale fostei baze militare, unde echipa de proiect, care contine 80% romani, lucreaza de o luna. Vor mai fi construite cladiri de birouri si piste de incercari.

La evenimentul de joi vor fi prezenti si doi oficiali importanti Renault: Jean Louis Ricaud, director general adjunct inginerie si calitate la Renault si Christian Esteve, director regiunea Euromed.

RTR este centrul de inginerie regionala a Renault, are in prezent putin peste 2.000 de angajati, distribuiti relativ egal intre Bucuresti si Pitesti. La anul va ajunge la circa 3.000, spre sfarsitul lui 2009 va intra in functiune si unitatea de la Titu. RTR va avea trei amplasamente: Bucuresti (birouri de studii), Pitesti (inginerie la uzina de caroserie si montaj si activitati de inginerie mecanica) si Titu unde activitatile vor demara spre finele anului viitor, la centrul de incercari - piste, bancuri).

Renault a inaugurat in mai la Bucuresti centrul de design pentru Europa Centrala, tot ca parte a proiectului RTR. La deschidere a fost prezentat un concept Dacia caracterizat ca fiind un "pick-up ameliorat". Centrul de design de la Bucuresti va participa la competitii cu celelalte centre Renault din lume, cu proiecte pentru viitoarele modele Dacia.

In prezent, RTR are in lucru mai multe proiecte de vehicule, in colaborare cu ingineria centrala a Renault, iar pe termen lung va deveni centrul de referinta pentru ansamblul vehiculelor dezvoltate pe platforma Logan.