Dovada de înmatriculare a unui vehicul va fi valabila 90 de zile, fata de 30, cum era inainte. Registrul Auto Român (RAR) a cerut modificarea la Direcţia Regim Permis Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cauza numarului din ce in ce mai mare al inmatricularilor, se arata intr-un comunicat RAR trimis HotNews.ro.

Potrivit RAR, in luna august a acestui an s-a ajuns la un record de 50.000 de autovehicule inmatriculate, o crestere de 150% fata de prima parte a anului cand erau inmatriculate lunar cate 20.000 de masini. Introducerea noii taxe din luna iulie, pare a fi cauza acestei cresteri.

Perioada iulie-august a insemnat modificarea a 133.000 de carti de identitate, prin inscrierea valorii de dioxid de carbon.

In intervalul martie-august au fost inmatriculate pentru prima oarã 146.386 de vehicule. 10,81% din numãrul total, adica 15.831, au fost respinse la prima înmatriculare. In acelasi timp, 796.938 de masini au mai fost inmatriculate desi nu se aflau la prima incercare, se mai adauga in comunicatul RAR.

Deasemenea, RAR mai semnaleaza ca autovehiculele aflate in stare buna, care sunt majoritare la prima inmatriculare, se degradeaza pe masura ce circula pe drumurile nationale. O alta categorie de masini care trebuie inmatriculate sunt cele vechi, care nu au mai circulat de mult timp si au defectiuni la sistemul de franare.