Criza financiara loveste si industria rusa de automobile. Grupul GAZ a anuntat ca a oprit productia la marca Gazel pana pe 10 octombrie, iar muncitorii au fost trimisi in concediu cu o treime din salariu din cauza crizei de lichiditati, anunta Vedomosti.

GAZ a trecut la o planificare flexibila a volumului de productie in conformitate cu cererea, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Elena Matveeva. Ca urmare a acestei masuri, in octombrie se preconizeaza o reducere a volumului de productie cu 2.000 de masini (13%). GAZ spera ca din cauza crizei crererea se va muta spre masinile accesibile, produse de companie, scrie Vedomosti.

Publicatia preia, totodata, afirmatiile presedintelui grupului Mitsubishi Motors, potrivit caruia industria de automobile se confrunta cu trei mari probleme: instabilitate financiara, cresterea cheltuielilor pentru materii prime si carburanti, inasprirea standardelor ecologice.

Volvo concediaza 3.000 de muncitori

Volvo, parte a grupului Ford, a anuntat miercuri concedierea a 3.000 de muncitori de la toate uzinele pe care le detine. Ponderea cea mai mare a concedierilor o are uzina din Gotteborg.

In acest an, Volvo a concediat peste 6.000 de angajati. La finalul anului 2007, Volvo avea 24.400 de angajati in toata lumea, dintre care 17.600 doar in Suedia.