Evolutia VW,
dupa-amiaza
zilei de 10 oct.

"Nu exista o explicatie rationala", spun analistii. "Nu are nimic de-a face cu valoarea reala", adauga tot ei. E vorba despre actiunile Volkswagen, compania ale carei actiuni cresc aproape fara incetare de la inceputul crizei mondiale, sfidind orice prognoza si orice asteptare. Constructorul german a crescut atit de mult, incit a depasit ca valoare de piata Toyota. Motivele?

Opinia cititorilor: Alin

Nu este vorba ...despre ce firma face masini mai bune , explicatia e urmatoarea :

VW vinde foarte putin in America in comparatie cu Toyota si alte firme din bransa. Din acest motiv este mult mai putin afectata de criza care a lovit puternic acolo .. cand ajunge sa fie la fel si in EU ..s-o vedea..

Nu le stie nimeni. Cei mai multi dintre analistii citati de cotidianul economic Agefi (via AFP) banuiesc ca in spatele acestei cresteri ar fi intentia grupului Porsche de a cumpara actiuni (Porsche detine deja 35% din actiunile Volkswagen), dar explicatia nu pare a fi suficienta.

Evolutia indicelui DAX
In orice caz, nu pentru cresterea din ultimele saptamini, cind, in toiul unei crize globale fara precedent, actiunile Volkswagen au batut record dupa record, pina la 452 de euro. Si asta pe o bursa, cea din Frankfurt, care anul acesta a scazut constant, dupa cum arata si evolutia indicelui DAX.

Beneficiind de aceasta crestere, Volkswagen - cel mai mare constructor european de automobile - a ajuns la o valoare de piata de peste 90 de miliarde de euro. A depasit astfel Toyota (80 de miliarde de euro), afectata ca si restul industriei auto de criza financiara.