O fuziune intre General Motors si Chrysler ar fi o "catastrofa absoluta" pentru ca GM are si asa probleme, iar o intelegere cu Chrysler nu ar face decat sa le adanceasca, e de parere unul din cei mai importanti sindicalisti ai GM Europe, citat de Automotive News.

Vorbind despre o fuziune cu Chrysler, Klaus Franz, sindicalist de prim rang la GM e de parere ca "GM ar face doar sa-si sporeasca problemele. Chrysler nu are in plus nimic din ceea ce este deja prezent la GM", a spus sindicalistul pentru ziarul german Handelsblatt.

"Combinand doi oameni cu probleme la picioare nu poti crea un alergator de maraton si daca se va mai adauga si Cerberus vom avea un grup de trei bolnavi", a mai adaugat oficialul GM, facand referire la fondul de investitii Cerberus Capital care detine 80% din Chrysler dar si 51% din divizia General Motors AC Financial Services.

General Motors a avut discutii atat cu Ford, cat si cu Chrysler pe marginea unei posibile fuziuni, dupa ce scaderea accentuata a vanzarilor i-a determinat pe cei trei mari ai industriei auto americane sa-si regandeasca strategiile.

Discutiile dintre GM si Ford au esuat, iar cele cu Chrysler s-au blocat la stabilirea procentului cu care a scazut valoarea Chrysler de cand e detinuta de fondul Cerberus Capital.

Cerberus a cumparat 80,1% din Chrysler Holding LLC in august anul trecut pentru 7,4 miliarde dolari. Holdingul e format din producatorul auto Chrysler LLC si din divizia de servicii financiare Chrysler Financial.