Grupul francez PSA Peugeot Citroen va lansa automobile low-cost, destinate pietelor emergente din estul Europei, pietei sud-americane si Chinei, modelele urmand sa fie produse in Turcia sau Polonia, a declarat purtatorul de cuvant al PSA, Laurent Cicolella.

"Strategia noastra este diferita de a competitorilor nostri. Nu vom avea un model global, disponibil pe toate pietele, asa cum este Logan. Vom adapta un model de intrare in gama Peugeot si Citroen in functie de cerintele si specifiul fiecarei regiuni", a spus Cicolella.

El a adaugat ca aceasta idee este parte a unui plan de dezvoltare mai amplu al PSA.

"Politica noastra este de a ne reinnoi produsele pentru a fi competitivi, de a avea automobile care sa poata concura cu cele premium, in urmatorii trei ani, si de a produce modele ieftine (entry level) pentru pietele in care asemenea autoturisme se justifica, adica America de Sud, China si unele state din estul Europei", a spus oficialul PSA.

Presa internationala a scris recent ca grupul francez va produce un automobil low-cost, care va avea un motor de trei cilindri si caroserie sedan. De asemenea, aceleasi surse indicau ca proiectul low-cost al PSA este o varianta sedan a automobilului Peugeot 307.

Intrebat daca PSA a decis in ce tara va construi fabrica de motoare anuntata in primavara acestui an, Cicollela a reiterat faptul ca o decizie va fi luata pana la sfarsitul anului 2008.

PSA Peugeot Citroen a anuntat la sfarsitul lunii aprilie ca va investi 600 de milioane de euro in constructia a doua noi fabrici de motoare, una in Franta, iar cea de-a doua in Europa de Est.

Unitatea de productie din Europa de Est ar trebui sa fie inaugurata in 2012. Directorul general al grupului, Christian Streiff, a declarat atunci ca statele evaluate sunt Polonia, Romania, Ucraina si Turcia.

Sursa: Mediafax