Ford of Europe va produce la uzinele sale de pe continent cu 3% mai putine masini decat isi propusese initial si a luat aceasta masura din cauza crizei economice, informeaza Automotive News. Reprezentantii Ford spun ca reactioneaza astfel la conditiile de pe piata care afecteaza intreaga industrie.

Vanzarile totale de masini pe plan european au scazut cu 4,4% in primele noua luni, pana la 11,7 milioane de unitati. Vanzarile Ford au scazut si ele cu 1,3%, la 1,41 milioane de masini.

Ford analizeaza conditiile de piata si a decis sa reduca productia pana la finele anului, astfel ca per total va produce cu 3% mai putine masini in Europa, fata de cat isi propusese initial.

"Facem reducerile prin incetinirea vitezei liniilor de asamblare, prin anularea unor schimburi din week-end si din timpul saptamanii si prin oprirea completa a productiei in unele zile", a spus Adrian Schmitz, purtator de cuvant pentru Ford Europa.

Spre exemplu, la fabrica din Valencia au fost intrerupte contractele a 1.000 de muncitori pentru ultimele trei luni ale anului, urmand sa fie rechemati in ianuarie cand incepe productia noii Fiesta.