Activitatea de productie a Dacia va fi intrerupta temporar in zilele de 30, 31 octombrie si 13, 14 noiembrie 2008, ca urmare a necesitatii de adaptare a programului de fabricatie la cererea comerciala, a anuntat producatorul.

Fabricatia de piese de schimb, activitatea anumitor sectoare ale Uzinei Mecanice, cea a centrului CKD, precum si expeditiile de vehicule vor continua fara intrerupere, a adaugat compania.

In primele 9 luni ale anului 2008 Dacia a vandut 194.165 automobile, cu 17% mai mult fata de perioada similara a anului trecut. In aceeasi perioada, vanzarile grupului Renault pe plan mondial au crescut cu 2%, la 1,88 milioane de vehicule.

Dacia produce zilnic circa 1.350 de masini, astfel ca dupa zilele de intrerupere productia Dacia va fi cu circa 5.000 de unitati mai mica per total.

Dacia a produs in primele noua luni la Mioveni circa 71.000 de masini Logan sedan, 76.000 Logan MCV, 35.000 Sandero si cate 5.700 unitati Logan VAN si Logan Pick-up.

Miscarea nu este o surpriza ci se leaga de anuntul facut astazi de grupul mama, Renault, care isi va inchide pentru cel putin o saptamina toate uzinele din Franta pentru a-si ajusta productia la cererea tot mai scazuta.

Uzinele vor intra in somaj tehnic incepind de saptamina viitoare, a declarat pentru AFP Fabien Gache, reprezentant al sindicatului.

Renault are uzine la Mans, Flins, Cleon, Douai si Sandouville. Constructorul francez se confrunta cu scaderi ale vinzarilor, la fel ca aproape toti marii jucatori din piata auto. Renault are 80.000 de anagjati la uzinele din Europa si va reduce cu 6.000 numarul lucratorilor, cea mai afectata tara fiind Franta.