Daimler a semnat contractul prin care se angajeaza sa investeasca 800 milioane euro pentru uzina pe care o va construi in Ungaria, noteaza portfolio.hu. Primele masini vor fi produse peste patru ani, capacitatea anuala va fi de 100.000 de automobile compacte iar numarul de angajati va fi de 2.500.

Germanii spun ca uzina ii va ajuta sa-si mareasca productia in segmentul compactelor unde gama va fi extinsa cu inca doua modele. Acordul de cooperare a fost semnat luni de Rainer Schmückle, director operational la Mercedes Benz Cars si de Gordon Bajnai, ministrul ungar pentru economie si dezvoltare.

Uzina va fi construita la Kecskemét, 80 de km sud-est de Budapesta, in regiunea Puszta, langa autostrada M5 care strabate Ungaria de la nord la sud. Din 2012 vor fi construite noi vehicule din seriile A si B, care vor fi fabricate si in Germania, la Rastatt, unde nemtii vor mai pompa alte 600 milioane euro.

Pana la anuntul care confirma ca Ungaria a fost aleasa, presa a speculat enorm pe tema locului unde nemtii vor ridica fabrica. Au fost pe rand date ca sigure zone precum Cluj sau Timisoara, apoi Polonia a preluat sefia, dar in final au castigat vecinii de la vest. Premierul maghiar declara ca la alegerea Ungariei a contribuit si infrastructura rutiera moderna din zona localitatii Kecskemet, dar si rapiditatea si exactitatea cu care autoritatile ungare au oferit informatii celor de la Daimler.