Renault a prezentat la salonul auto din Sao Paolo, Brazilia, conceptul Sand'Up, masina derivata din modelul Sandero. Conceptul are patru locuri, este decapotabil si poate deveni pick-up in caz de nevoie.

Masina are patru locuri si acoperis metalic retractabil. Daca scaunele din spate sunt rabatate, iar masina e decapotata, Sand'Up devine pick-up. Sand'Up e primul concept realizat de studioul de design al Renault din Sao Paolo, deschis in aprilie. Designerul sef al Renault a declarat ca masina este gandita pentru nevoile pietei braziliene.

In tara sud-americana, de cateva decenii se vand bine pick-up-uri compacte de doua locuri, derivate din hatchback-uri mici.

Renault vinde de putin timp in Brazilia un model care nu se regaseste in gama sa europeana, Sandero Stepway, care fata de hatchback-ul vandut si la noi de Dacia, are garda la sol mai inalta, pozitie mai ridicata de condus si bare pe plafon cu spoiler incorporat. Preturile masinii ajung la 18.000 de euro in America de Sud.

Renault ne-a obisnuit ca in Brazilia sa vina cu premiere mondiale care apoi ajung si la noi. Sandero e un exemplu, acolo se vinde cu sigla Renault, dar e pe piata de un an, in timp ce la noi de mai putin de sase luni. Sandero Stepway, au spus cei de la Renault, nu prefigureaza SUV-ul Dacia care va iesi pe piata la anul.